Cerec kronen

Voor iedere kroon afzonderlijk bepalen wij of de voorkeur uitgaat naar een “Cerec” of een conventionele kroon. Cerec is een systeem dat uit verschillende onderdelen bestaat, zoals een scanner, 3D-software en een computer gestuurd freesapparaat. Hiermee kan de tandarts aan de stoel snel en eenvoudig bijvoorbeeld kronen en tijdelijke bruggen maken. Deze efficiënte methode bespaart de tandarts en u veel tijd.

Wat is Cerec?

Cerec is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd zoals kronen, inlays, onlays en facings.

Om een groot gat in de tand of kies te restaureren of voor een ontbrekende tand of kies, gaan onze tandartsen als volgt te werk:

 1. De tand of kies die behandeld moet worden, wordt geslepen in de vorm die nodig is om de tandvervanging te kunnen maken.
 2. De mond wordt gescand. Om zo de juiste gegevens te registreren, die CEREC nodig heeft om de tandvervanging te kunnen maken. Er hoeven dus geen gebitsafdrukken gemaakt te worden en een keer terugkomen is niet meer nodig. Wij hoeven de tandvervangingen en registratie niet meer extern te laten vervaardigen.
 3. Op de computer verschijnt het 3D beeld van de situatie in uw mond. Wij bekijken dit samen met u en laat u zien hoe de nieuwe situatie zal worden. Een opening tussen de tanden kan opgevuld worden door de "nieuwe" tanden of kiezen wat breder of hoger te maken. Ook andere vorm-veranderingen zijn mogelijk. Het te gebruiken materiaal is te verkrijgen in een scala van kleuren en helderheden.
 4. Nu de vorm is bepaald wordt deze aan het frees-apparaat doorgegeven. Er wordt een blokje materiaal in de juiste kleur in het frees-apparaat gezet en de CEREC-slijpeenheid vervaardigt de tand-vervanging. Dit zal ongeveer 30 minuten duren.
 5. De tandvervanging wordt in uw mond geplaatst en vastgezet met een speciaal soort "cement". 
 6. U loopt de praktijk weer uit met een nieuwe brug of kroon.

Bekijk hier het filmpje van Cerec


Tandartspraktijk Boschplein

Openingstijden:

 • maandag
  09:00 - 17:00
 • dinsdag
  09:00 - 17:00
 • woensdag
  09:00 - 17:00
 • donderdag
  09:00 - 17:00
 • vrijdag
  09:00 - 17:00
 • zaterdag
  Gesloten
 • zondag
  Gesloten

Extra berichtgeving openingstijden

Adres:

Tandheelkunde Praktijk Boschplein
Boschplein 1
2171GT, Sassenheim

Contact:

Telefoon: 0252 217 037
receptie@tpboschplein.nl