Spoedgeval?

De praktijk

Een tandartspraktijk in het hart van Sassenheim

Tandheelkunde praktijk Boschplein bestaat sinds 2003 en is gevestigd in het hart van Sassenheim. Ons professionele team bestaat uit een implantoloog, mondhygiënisten, preventieassistentes, tandartsassistentes, receptionistes en een praktijkmanager.

De praktijk beschikt over moderne apparatuur, vijf behandelkamers en uitgebreide faciliteiten. Naast algemene tandheelkunde kunt u bij ons terecht voor behandelingen op het gebied van preventie, mondhygiëne, implantologie en tandtechniek. Wij werken daarnaast met Opalescence (bleken), Invisalign Go (transparante beugels), een Trios scanner en Cerec (kronen).

Complete tandheelkundige zorg

Onze doelstelling is het bieden van een zo’n compleet mogelijk pakket aan tandheelkundige behandelingen, waarbij kwaliteit en een vriendelijke aanpak hoog in het vaandel staan. Er wordt tijd genomen om uw persoonlijke wensen ten aanzien van uw gebit te inventariseren en te bespreken.

Moderne en geïnnoveerde apparatuur

We gebruiken moderne materialen en geïnnoveerde apparatuur voor een betere behandeling. Zo gebruiken wij voor de wortelkanaalbehandelingen een microscoop en voor kronen en bruggen een Trios mondscanner of ons Cerec systeem. Hierdoor zijn wij in staat de behandeling gerichter en nauwkeuriger uit te voeren. Daarmee verbeteren wij de prognose van de behandeling aanzienlijk.

Wat kunt u verwachten bij een eerste bezoek?

Bij aankomst in de praktijk, kunt u zich aanmelden bij onze receptioniste. Na het afronden van de inschrijving aan de receptie, ontvangt u een medische vragenlijst. Uw medicatie kan van invloed zijn op de mondgezondheid (bijvoorbeeld antidepressiva of middelen tegen hoge bloeddruk) of uw tandarts kan een behandeling uitvoeren die door de medicatie of een aandoening wordt beïnvloed (bijvoorbeeld het gebruik van bloedverdunners). Meld uw tandarts ook indien u mogelijk zwanger bent of zwanger wilt worden. Uw zwangerschap kan invloed hebben op de mondgezondheid en is van belang in verband met het maken van röntgenfoto's.

Een eerste afspraak duurt ongeveer 20 minuten. Een eerste onderzoek bestaat globaal uit:

  • Het bespreken van de voorgeschiedenis en het opnemen van de huidige staat van uw gebit
  • Het bespreken van uw algemene gezondheid
  • Eenvoudig tandvleesonderzoek (PPS score)
  • Het maken van röntgenfoto's van uw gebit (indien hiervoor aanleiding is)

Röntgenfoto's laten zien wat met het blote oog niet te zien is. Het maakt structuren van tanden en kaken zichtbaar. Met de foto's kan de tandarts met zekerheid aandoeningen of gebreken uitsluiten, welke met het blote oog niet waarneembaar zijn.

Dit eerste onderzoek is nodig om een goed beeld te krijgen van de mondgezondheid en de behandelingen die wij u op basis van de uitkomsten adviseren. De bevindingen van het onderzoek en wanneer er een vervolgbehandeling noodzakelijk is, zullen wij dit met u bespreken en kunnen wij u indien gewenst een begroting meegeven.

De tariefcodes welke bij de intake kunnen worden gebruikt:

  • Cll / C28 (afhankelijk van de uitgebreidheid van het behandelplan)
  • XlO (kleine röntgenfoto)
  • X21 (kaakoverzichtsfoto)
  • M03 (gebitsreiniging)

Bereikbaarheid:

Onze praktijk is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op (0252) 217 037. Van 12:30 - 13:30 uur zijn wij wel bereikbaar voor spoedklachten.