Invisalign

Wat is Invisalign?

Invisalign is de bijna onzichtbare methode om tanden recht te zetten en de lach te krijgen waar u altijd al van hebt gedroomd. Met behulp van 3D-beeldvormingstechnologie brengt Invisalign uw volledige behandelplan op basis van het voorschrift van uwbehandelaar, vanaf de beginstand tot aan de gewenste eindstand in beeld. Vervolgens wordt er een reeks transparante aligners op maat gemaakt voor uw gebit – en ook alleen voor dat van u – om de tanden stap voor stap te verschuiven. Elke aligner wordt ongeveer twee weken gedragen voordat hij door de volgende in de reeks wordt vervangen, zodat de tanden geleidelijk in de gewenste stand worden gebracht. De duur van uw Invisalign behandeling wordt door uw behandelaar bepaald aan de hand van uw specifieke behoeften.

Wat zijn de voordelen van Invisalign?

Invisalign aligners zijn bijna onzichtbaar. Niemand zal er iets van merken als u deze bijna onzichtbare aligners draagt. Hierdoor kan Invisalign naadloos in het dagelijkse leven worden ingepast.

Invisalign aligners zijn uitneembaar, zodat uw tijdens de behandeling gewoon kunt eten en drinken. En u kunt de aligners ook uitnemen om de tanden zoals u gewend bent, te poetsen en flossen voor een frisse adem en gezonde mondhygiëne.

In tegenstelling tot traditionele vaste beugels zijn er geen metalen slotjes of draden. Dat betekent dat er in de regel veel minder tijd in de praktijk van de behandelaar moet worden doorgebracht om de aligner bij te stellen.

Tot slot kunt u met Invisalign de virtuele resultaten en het behandelplan bekijken nog voor de behandeling begint. Zo kunt u zien hoe de tanden staan als de behandeling eenmaal is afgerond.

Hoe werkt Invisalign?

Invisalign aligners corrigeren je gebit door een nauwkeurige, gecontroleerde verplaatsing van de tanden. In tegenstelling tot traditionele beugels, controleert Invisalign niet alleen de verplaatsing per aligner, maar ook de timing daarvan. In elke fase mogen alleen bepaalde tanden bewegen, zoals is bepaald in het Invisalign behandelplan voor die specifieke fase. Zo worden efficiënte krachten uitgeoefend om het gebit in de gewenste, voorgeschreven stand te plaatsen.

Wat kost Invisalign?

Net als bij andere orthodontische behandelingen zijn de kosten afhankelijk van de complexiteit en het verloop van je Invisalign behandeling. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met een traditionele vaste beugel. Uw behandelaar kan voor u de uiteindelijke kosten vaststellen. 

Van welk materiaal zijn de aligners gemaakt en hoe zien ze eruit?

De bijna onzichtbare aligners zijn gemaakt van een sterk thermoplastisch materiaal van medische kwaliteit, dat specifiek is ontwikkeld voor het Invisalign systeem. De aligners worden voor u op maat gemaakt en passen precies over uw tanden heen.

Kan ik naar elke orthodontist of tandarts gaan voor een behandeling met Invisalign?

Hoewel Invisalign voor bijna elk behandelplan kan worden gebruikt, is er wel een speciale opleiding nodig. Alle orthodontisten en tandartsen die hun patiënten met Invisalign willen behandelen, moeten eerst voldoen aan de vereiste kwalificaties, voordat er vanuit hun praktijk behandelaanvragen worden geaccepteerd.

Bij TPBoschplein kunt u terecht voor transparante beugels bij onze gecertificeerde tandarts.

Maak nu een afspraak bij ons in de praktijk.


Hoe vaak moet ik mijn behandelaar bezoeken nadat ik met de behandeling ben gestart?

De afspraken vinden meestal plaats met dezelfde frequentie als bij een traditionele beugel, maar ze verlopen veel sneller omdat er geen draden/ slotjes hoeven te worden aangepast. Uw bezoekt uw behandelaar gewoonlijk om de 6 tot 8 weken om te controleren of de behandeling volgens plan verloopt en om de nieuwe sets met Invisalign aligners te ontvangen. De behandelaar zal de precieze frequentie op basis van de behandeling bepalen.

Hoe lang duurt de Invisalign behandeling?

De totale duur van de behandeling is afhankelijk van de complexiteit van de behandeling en is gewoonlijk vergelijkbaar met een traditionele beugel. De behandeling duurt in de regel tussen de 3 en 18 maanden. Tijdens het consult kan de behandelaar verdere informatie verstrekken.

Werkt deze methode ook bij een overbeet?

Een behandelaar kan de overgrote meerderheid van de volwassenen en adolescenten met een overbeet behandelen met Invisalign.

Kan Invisalign spleetjes tussen tanden sluiten?

Zeker. Spleetjes tussen tanden kunnen meestal eenvoudig worden gesloten met Invisalign. Maak een afspraak met een behandelaar die Invisalign biedt om te kijken of Invisalign geschikt is voor u.

Is er na voltooiing van de Invisalign behandeling nog een retainer nodig?

Het dragen van een retainer na elke orthodontische behandeling is een belangrijke stap, omdat het de tanden stabiel in de nieuwe stand houdt. Wilt u dat uw gebit in de ideale stand blijft staan, dan kun je het beste volgens de aanwijzingen van uw behandelaar een retainer dragen. In veel gevallen is de laatste aligner je tijdelijke retainer, tot is vastgesteld voor welke retentieoptie er wordt gekozen. Uw behandelaar voor Invisalign kan advies geven over retentiemogelijkheden voor de lange termijn.

Meer vragen?

Als u nog steeds niet zeker weet of Invisalign geschikt voor u is of als u andere vragen of zorgen hebt, neem dan contact op met de praktijk of uw behandelaar om de juiste oplossing voor u te bespreken.

Tandartspraktijk Boschplein

Openingstijden:

 • maandag
  09:00 - 17:00
 • dinsdag
  09:00 - 17:00
 • woensdag
  09:00 - 17:00
 • donderdag
  09:00 - 17:00
 • vrijdag
  09:00 - 17:00
 • zaterdag
  Gesloten
 • zondag
  Gesloten

Extra berichtgeving openingstijden

Adres:

Tandheelkunde Praktijk Boschplein
Boschplein 1
2171GT, Sassenheim

Contact:

Telefoon: 0252 217 037
receptie@tpboschplein.nl